HaberAkış
💻 Teknoloji 📰 Gündem Spor 🌍 Dünya

2026 Dünya Kupası’nda robot köpekler görev alacak

Hürriyet Teknoloji | 11.02.2026 12:19 | 3 kaynak Tarafsız İyimser

2026 Dünya Kupası’nda güvenlik sahaya yalnızca polisle değil, robot köpeklerle de çıkacak. Meksika’nın Monterrey metropol bölgesindeki Guadalupe belediyesi, turnuva boyunca riskli durumlara ilk müdahalede kullanılmak üzere dört adet dört ayaklı robotu devreye alacağını açıkladı.

2026 Dünya Kupası’nda güvenlik sahaya yalnızca polisle değil, robot köpeklerle de çıkacak. Meksika’nın Monterrey metropol bölgesindeki Guadalupe belediyesi, turnuva boyunca riskli durumlara ilk müdahalede kullanılmak üzere dört adet dört ayaklı robotu devreye alacağını açıkladı.

Analiz Notu

Makale, 2026 Dünya Kupası'nda robot köpeklerin güvenlik görevlerinde kullanılacağını teknik bir gelişme olarak objektif biçimde sunmaktadır. Hiçbir hükümet eleştirisi veya desteği içermemektedir. Ton, teknolojik ilerleme konusunda olumlu ve bilgilendiricidir.

Diğer Kaynaklar (2)

Polisler robot köpekleri Dünya Kupası'nda salacak! Gözlerinden hiçbir şey kaçmıyor

Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacak olan Meksika, güvenliği robot köpeklere emanet edecek. Binlerce dolar harcanan robot köpekler aralıksız görev yapacak.

Sözcü Dünya | 13.02.2026 12:45 Tarafsız Nötr

Makale, Meksika'nın Dünya Kupası'nda güvenliği sağlamak için robot köpekleri kullanacağını bildiriyor. Bu durum, hükümetin güvenlik önlemleri hakkında bir bilgi sunuyor ancak olumlu ya da olumsuz bir yorumda bulunmuyor.

Robot köpekler, 2026 Dünya Kupası'nda görev yapacak

Meksika'nın Guadalupe şehri, 2026 FIFA Dünya Kupası güvenliğini sağlamak ve polis memurlarını riskli durumlardan korumak amacıyla yüksek teknolojili robot köpekleri devreye sokmaya hazırlanıyor.

EnSonHaber | 12.02.2026 08:15 Tarafsız İyimser

Makale, robot köpeklerin güvenlik sağlama amacıyla kullanılacağını belirtiyor, bu da olumlu bir gelişme olarak değerlendirilebilir.

Ana sayfaya dön