HaberAkış
🌱 Yaşam ✈️ Turizm

Yaz aylarında binlerce kişiyi ağırlayan tarihi mahalle kışın 3 haneye emanet

Anadolu Ajansı | 12.02.2026 08:55 | 3 kaynak Tarafsız Nötr

Antalya’da, tarihi dokusuyla yaz aylarında binlerce turistin uğrak noktası olan Akseki ilçesine bağlı Sarıhacılar Mahallesi’nde, kış mevsiminde yalnızca 3 aile, 400 yıllık tarihi düğmeli evlerde yaşamını sürdürüyor.

Antalya’da, tarihi dokusuyla yaz aylarında binlerce turistin uğrak noktası olan Akseki ilçesine bağlı Sarıhacılar Mahallesi’nde, kış mevsiminde yalnızca 3 aile, 400 yıllık tarihi düğmeli evlerde yaşamını sürdürüyor.

Analiz Notu

Makale, tarihi bir mahallenin yaz aylarında turizm açısından önemli olduğunu ancak kışın yalnızca 3 ailenin burada yaşadığını belirtiyor. Bu durum, herhangi bir siyasi duruş veya olumlu/olumsuz bir ton içermiyor.

Diğer Kaynaklar (2)

400 yıllık sır bu köyde korunuyor: Almanya ve İspanya akın ediyor

Antalya'nın Akseki ilçesinde yer alan ve tarihi "düğmeli evleri" ile dünya çapında ün kazanan Sarıhacılar Mahallesi, kış mevsiminin gelmesiyle sessizliğe büründü. Yaz aylarında on binlerce turisti ağı

Sözcü | 13.02.2026 09:57 Tarafsız Nötr

Makale, tarihi bir köyün kış mevsiminde sessizliğe bürünmesini ve yaz aylarında turist akınına uğramasını anlatıyor. Hükümetin durumu hakkında bir görüş belirtmiyor ve genel bir bilgi veriyor.

Tarihi mahallede kış sessizliği: Sarıhacılar 3 haneye emanet

Antalyada, tarihi dokusuyla yaz aylarında binlerce turistin uğrak noktası olan Akseki ilçesine bağlı Sarıhacılar Mahallesinde, kış mevsiminde yalnızca 3 aile, 400 yıllık tarihi düğmeli evlerde yaşamın

TRT Haber | 12.02.2026 10:39 Tarafsız Nötr

Makale, tarihi bir mahallenin kış aylarındaki sakinliğini ve az sayıda aileyi konu alıyor, bu nedenle belirgin bir siyasi duruş veya olumlu/olumsuz bir ton içermiyor.

Ana sayfaya dön